Title:

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego

Publisher:

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

2011.03.09

Abstract:

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego powstał w 1949 roku i podlega Ministerstwu Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Instytut opracowuje naukowe podstawy rozwoju techniki i technologii żywności. Realizuje prace badawcze, rozwojowe i wdrożeniowe oraz upowszechnia wyniki badań. Instytut organizuje szkolenia i seminaria. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o działalności placówki, jej organizacji (podział na zakłady i oddziały), dane kontaktowe, doniesienia o prowadzonych badaniach i ofertę labolatoryjną. Ze strony WWW istnieje możliwość dostępu do baz danych prowadzonych przez Instytut np.:Baza Czasopism Biblioteki, Baza Książek Biblioteki, Prace Instytutów i Laboratoriów Badawczych Przemysłu Spożywczego w latach 2002-2010, Kolekcja Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych. Strona WWW Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego dostępna jest w polskiej i angielskiej wersji językowej.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001555

Subject and Keywords:

Polska ; technologia żywności ; badania nad żywnością ; centra badawcze

Language:

pol ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: