Title:

Słownik terminologii z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności

Contributor:

Kołożyn-Krajewska, Danuta ; Trząskowska, Monika

Publisher:

Centralna Biblioteka Rolnicza

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

cop. 2004

Abstract:

W Słowniku terminologii z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności zawarto podstawowe terminy związane z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności w trakcie jej produkcji, przechowywania i dystrybucji. Słownik został opracowany w Centralnej Bibliotece Rolniczej. Podane definicje terminów uzupełniono niezbędnym komentarzem lub objaśnieniem, a same terminy zaopatrzono w ich angielskie odpowiedniki. Słownik można przeglądać w porządku alfabetycznym, lub wyszukiwać poszczególne terminy czy słowa. Słownik jest dostępny w j. polskim.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001558

Subject and Keywords:

Polska ; technologia żywności ; bezpieczeństwo żywności ; słowniki

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: