Title:

Wszechnica Żywieniowa w SGGW

Publisher:

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

2011.03.09

Abstract:

Zadaniem Wszechnicy jest upowszechnianie wiedzy o prawidłowym żywieniu człowieka poprzez comiesięczne prelekcje (9 w ciągu roku), przeznaczone dla społeczeństwa Warszawy i okolic. Tematyka wykładów jest zróżnicowana, dostosowana do zainteresowań słuchaczy i uwzględniająca aktualne problemy żywieniowe społeczeństwa oraz najnowsze osiągnięcia nauki. Spotkania dają też możliwość udziału w dyskusji oraz indywidualnych konsultacji z wykładowcami. Prelekcje wygłaszają specjaliści w danej dziedzinie - pracownicy Wydziału lub zaproszeni przedstawiciele innych ośrodków naukowych. Wszechnica działa od 1994 roku. Na stronie WWW znaleźć można aktualne informacje o planowanych wystąpieniach, materiały z minionych wykładów (prezentacje) oraz informacje o Wszechnicy.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001561

Subject and Keywords:

technologia żywności ; bezpieczeństwo żywności ; żywienie człowieka ; SGGW

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: