Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences

Date:

1997-

Contributor:

Zieliński, Henryk

Publisher:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

Place of publication/creation:

Olsztyn

Abstract:

Polish Journal of Food and Nutrition Sciences został utworzony przez Komitet Nauk o Żywności oraz Komitet Żywienia Człowieka Polskiej Akademii Nauk, Polskie Stowarzyszenie Technologów Żywności i Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych. Czasopismo było publikowane od 1957 roku jako Roczniki Chemii i Technologii Żywności i Acta Alimentaria Polonica (1957/91). Od 1992 roku, jest publikowane przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie jako kwartalnik. Artykuły publikowane są w j. angielskim. Przez prawie 60 lat, kwartalnik znacznie przyczynił się do rozwoju nauki o żywności w Polsce. WPolish Journal of Food and Nutrition Sciencespublikowane są oryginalne artykuły zawierające wyniki badań podstawowych i stosowanych, opinie i krótkie komunikaty. Teksty publikowane są w następujących sekcjach: - technologia żywności (innowacyjna technologia żywności, wpływ przetwarzania żywności na jej skład i wartości odżywcze) - chemia spożywcza (bioaktywne składniki żywności) - jakość żywności i funkcjonalność (funkcjonalne właściwości żywności, fizyka żywności) - sekcja analityczna (metody, jakość, przechowywanie i bezpieczeństwożywności) - badania żywieniowe - aktualności. Na stronie WWW czasopisma dostępne są spisy treści i abstrakty artykułów oraz niektóre pełne teksty. Zamieszczono także ogóle informacje o czasopiśmie, dane kontaktowe redakcji oraz wskazówki dla autorów.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001575

Language:

pol ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:179653

ISSN:

1230-0322

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 8, 2022

In our library since:

Oct 22, 2012

Number of object content hits:

38

Number of object content views in HTML format

12

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/190499

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences Mar 8, 2022
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information