Tytuł.:

Food and Environment Research Agency

Wariant tytułu:

FERA

Wydawca:

Food and Environment Research Agency

Miejsce wydania/powstania:

York

Data:

2011.03.16

Abstrakt:

Agencja Badań Żywności i Ochrony Środowiska jako cel stawia sobie wspieranie i rozwój zrównoważonego łańcucha pokarmowego, zdrowego środowiska naturalnego oraz zabezpieczenie globalnej społeczności przed ryzykiem biologicznym i chemicznym. FERA powstała w kwietniu 2009 roku. Agencja ma zapewniać wnikliwe analizy i profesjonalne doradztwo dla rządów, organizacji międzynarodowych oraz sektora prywatnego. Zmiany klimatyczne, bezpieczeństwo żywności i ochrona środowiska naturalnego to problemy dotyczące nie tylko Wielkiej Brytanii, ale wszystkich krajów na całym świecie. Agencja Badań Żywności i Ochrony Środowiska odgrywa istotną rolę, także na arenie międzynarodowej, w przewidywaniu problemów, ocenie ryzyka do prowadzenia działań politycznych. Agencja Badań Żywności i Ochrony Środowiska wykonuje ekspertyzy w zakresie: kwestii polityki - zwłaszcza w odniesieniu do zdrowia nasion, roślin i pszczół; służb kontrolnych niezbędnych do zapewnienia ochrony nasion, roślin i ogrodnictwa; szybkiego diagnozowania zagrożeń, oceny ryzyka i kształtowania polityki w obszarze żywności i ochrony środowiska. FERA ma ponad 40000 klientów oraz 1000 partnerów współpracujących w 102 krajach. Współpracownicy FERA to organy rządowe, środowiska akademickie, przemysłowe, handlowe. Na stronie internetowej FERA zamieszczane są wiadomości, informacje i dokumentacja na temat wszystkich aspektów polityki naukowej, funkcjonowania instytucji. Dostępne są szczegółowe informacje o działalności rdzenia naukowego i technicznego.

komentarz:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001672

Temat i słowa kluczowe:

technologia żywności ; badania nad żywnością ; projekty badawcze ; systemy upraw

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Źródło finansowania:

Synat

×

Cytowanie

Styl cytowania: