Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Food Technology

Date:

1999-

Contributor:

Swientek, Bob

Publisher:

Institute of Food Technologists

Place of publication/creation:

Chicago, IL

Abstract:

Food Technology jest czasopismem wydawanym przez Institute of Food Technologists (IFT). Celem redakcji jest przedstawienie informacji na temat rozwoju nowych i ulepszonych źródeł żywności, produktów i procesów, ich właściwego wykorzystania przez przemysł i konsumentów, ich skutecznej regulacji przez agencje rządowe. Publikowane artykuły i felietony dotyczą wszystkich aspektów żywności, od uprawy i zbioru do produkcji, dystrybucji i konsumpcji. Tematy publikacji obejmują automatyzację, biochemię, biologię, biotechnologię, chemię, trendy konsumenckie, edukację, analizy energetyczne, inżynierię, doświadczenia, bezpieczeństwo żywności, gastronomię, składniki żywności, etykietowanie, analizy laboratoryjne, zarządzanie, marketing, mikrobiologię, nanotechnologię, żywienie i zdrowie, pakowanie, kontrolę zanieczyszczeń, przetwarzanie, rozwój produktów, zapewnienie jakości, rozporządzenia, zarządzanie łańcuchem dostaw oraz zrównoważony rozwój. Strona umożliwia dostęp do pełnych tekstów w aktualnym wydaniu. Dostęp do poprzednich edycji jest możliwy dla subskrybentów. Artykuły są w formacie PDF.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001892

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187285

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Oct 26, 2023

In our library since:

Nov 14, 2012

Number of object content hits:

26

Number of object content views in HTML format

12

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198388

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Food Technology Oct 26, 2023
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information