Journal of the Science of Food and Agriculture
Reid, David S.
Society of Chemical Industry
1950-
2011.03.24
The Journal of the Science of Food and Agriculture jest czasopismem recenzowanym przez specjalistów, publikowanym przez Wiley Interscience. Zakresem czasopismo obejmuje badania podstawowe i stosowane w nauce o żywności i rolnictwie, ze szczególnym naciskiem na badania interdyscyplinarne na styku żywności i rolnictwa. Czasopismo zawiera artykuły z wynikami badań, artykuły przeglądowe i krótkie komunikaty. The Journal of the Science of Food and Agriculture jest indeksowany w bazie MEDLINE. Dostępne są spisy treści i streszczenia artykułów ze wszystkich numerów od 1950 r. do obecnych oraz większość artykułów w wersji pełnotekstowej. Ponadto na stronie zamieszczono ogólne informacje o periodyku, dane kontaktowe i wskazówki dla autorów.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
click here to follow the link
DIGONLINE001906
technologia żywności ; czasopisma ; badania nad żywnością ; nauki rolnicze
eng
Technologia żywności
63 Rolnictwo
text/html
1097-0010
Synat
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690