Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Food research international

Date:

1992-

Contributor:

Marangoni, A.G.

Publisher:

Canadian Institute of Food Science and Technology (CIFST) ; Elsevier

Place of publication/creation:

Toronto, On

Abstract:

Food Research International jest kontynuacją czasopisma Canadian Institute of Food Science and Technology Journal. Opierając się na jakości i renomie poprzednika, Food Research International został opracowany, tak by stworzyć międzynarodowe forum komunikacji w zakresie badań w nauce o żywności. Food Research International ma na celu stworzenie forum wymiany tekstów i prac badawczych prezentujących innowacyjne i wysokiej jakości wyniki badań w zakresie technologii żywności i inżynierii żywienia. Czasopismo publikuje artykuły i prace przeglądowe zawierające oryginalne prace badawcze, krótkie komunikaty, listy do redakcji w różnych dyscyplinach, obejmujących technologię żywności. Food Research International nie publikuje prac dotyczących rozwoju produktów, optymalizacji procesów statystycznych. Polityka redakcyjna pisma przewiduje publikacje prac o charakterze ogólnym. Zagadnienia poruszane w czasopiśmie to: • chemia żywności • mikrobiologia i bezpieczeństwo żywności • toksykologia żywności • surowce żywności • inżynieria żywności • właściwości fizyczne żywności • nauki sensoryczne • jakość żywności • zdrowie i odżywianie • żywność i biofizyka. Na stronie dostępne są spisy treści i abstrakty oraz niektóre pełne teksty artykułów od roku 1992. Wszystkie pełne teksty artykułów dostępne są dla subskrybentów. Strona zawiera informacje na temat zakresu pisma i wskazówki dla autorów.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001914

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187320

ISSN:

0963-9969

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 9, 2022

In our library since:

Nov 15, 2012

Number of object content hits:

41

Number of object content views in HTML format

15

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198428

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Food research international Mar 9, 2022
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information