Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Żywność. Nauka. Technologia, Jakość

Date:

2004-

Title version:

Food. Science. Technology. Quality

Contributor:

Sikora, Tadeusz

Publisher:

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

Place of publication/creation:

Kraków

Abstract:

Czasopismo Żywność. Nauka. Technologia. Jakość jest organem naukowym Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności. Na polskim rynku wydawniczym ukazuje się od piętnastu lat. Jest to pismo adresowane do pracowników nauki, technologów i analityków żywności, a także menedżerów i studentów technologii żywności oraz kierunków pokrewnych. Żywność.... jest pismem środowiska opiniotwórczego nauki o żywności. Na łamach zamieszczane są artykuły dotyczące wszystkich branż przemysłu spożywczego. W czasopiśmie publikowane są oryginalne prace badawcze, monograficzne i przeglądowe - autorów ze wszystkich ośrodków naukowych w kraju zajmujących się zagadnieniami nauk o żywności i żywieniu człowieka. Stałe działy prowadzone w czasopiśmie to: • Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie krajowym i unijnym – zawiera przegląd aktów prawnych, które ukazują się w Dzienniku Ustaw oraz w Dzienniku Urzędowym UE, a dotyczą szeroko rozumianej problematyki żywnościowej i weterynaryjnej; • Nowe książki – w tym dziale prezentowane są nowości książkowe ukazujące się w Polsce i na świecie, także recenzje najciekawszych pozycji; • Współczesny leksykon wiedzy o żywności – celem tego działu jest przybliżanie czytelnikowi nowych pojęć pojawiających się w nauce o żywności; • Technolog Żywności – tj. biuletyn informacyjny, którego zadaniem jest informowanie czytelników i członków PTTŻ o aktualnych sprawach środowiska oraz o działalności PTTŻ prowadzonej przez Zarząd Główny, 9 Oddziałów, Wydawnictwo Naukowe, 5 sekcji branżowych i Sekcję Młodej Kadry Naukowej. Artykuły zamieszczane na łamach Żywność. Nauka. Technologia. Jakość są recenzowane, a także poddawane okresowej parametryzacji prowadzonej przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (za publikację naukową zamieszczoną w Żywności ...autorom przysługuje 9 punktów). Czasopismo jest referowane przez: AGRO-LIBREX, Chemical Abstracts Service, IFIS oraz Science Citation Index Expanded i Journal Citation Reports/Science Edition. Na stronie dostępne są pełne teksty artykułów od 2004 roku. Do niektórych artykułów dołączane są streszczenia w j. angielskim.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002229

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:194427

ISSN:

1425-6959

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 9, 2022

In our library since:

Dec 5, 2012

Number of object content hits:

187

Number of object content views in HTML format

67

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/205646

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Żywność. Nauka. Technologia, Jakość Mar 9, 2022
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information