Tytuł.:

Cereal Foods World

Wariant tytułu:

CFW

Współtwórca:

Grider, Jody

Wydawca:

AACC

Miejsce wydania/powstania:

St. Paul, MN

Data:

2000-

Abstrakt:

Cereal Foods World (CFW) jest czasopismem dostarczającym najbardziej aktualne informacje o produktach i przemyśle spożywczym. Autorami tekstów publikowanych w czasopiśmie są profesjonaliści z praktycznym doświadczeniem. Tematyka artykułów publikowanych w CFW obejmuje nauki o żywności produkowanej na bazie zboża, technologii i rozwoju nowych produktów. Czasopismo zawiera artykuły, które koncentrują się na postępach w naukach o żywności na bazie zbóż i stosowania osiągnięć do rozwoju produktów i metod produkcji żywności. Subskrypcja CFW jest możliwa w dwóch formatach - w wersji drukowanej i online. Na stronie dostępne są spisy treści i abstrakty artykułów z lat 2000-2010.

komentarz:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE002252

Temat i słowa kluczowe:

technologia żywności ; czasopisma ; bezpieczeństwo żywności ; zboża

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0146-6283

Źródło finansowania:

Synat

×

Cytowanie

Styl cytowania: