Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

Title version:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

Publisher:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

Place of publication/creation:

Olsztyn

Abstract:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie rozpoczął działalność 1 kwietnia 1988 roku, początkowo (do roku 1995) pod nazwą Centrum Agrotechnologii i Weterynarii PAN. Instytut rozpoczynał działalność bez własnej bazy lokalowej, a kadrę pracowników naukowych stanowiło zaledwie kilka osób. W 1994 r. Instytut uzyskał uprawnienia do nadawania stopnia doktora nauk rolniczych w zakresie: technologii żywności i żywienia oraz zootechniki. Przedmiotem działania Instytutu jest: 1) prowadzenie prac badawczych w wyspecjalizowanych jednostkach Instytutu; 2) publikowanie wyników badań w czasopismach naukowych, a także publikowanie opracowań monograficznych i podręczników; 3) nadawanie stopni naukowych na podstawie posiadanych uprawnień; 4) prowadzenie studiów doktoranckich i podyplomowych oraz innej działalności z zakresu kształcenia; 5) ochrona własnych, oryginalnych rozwiązań naukowo-technicznych w kraju i za granicą; 6) współpraca naukowa z krajowymi i zagranicznymi instytucjami oraz organizacjami naukowymi; 7) opracowywanie ekspertyz i opinii w zakresie specjalności Instytutu; 8) organizowanie lub współorganizowanie krajowych i międzynarodowych kongresów, sympozjów, konferencji i zebrań naukowych; 9) współdziałanie z instytucjami upowszechniania wiedzy; 10) organizowanie obsługi potrzeb bibliotecznych oraz dokumentacyjno-informacyjnych w zakresie swojej działalności naukowej. Na stronie internetowej można znaleźć informacje o Instytucie, jego strukturę, ofertę badawczą, wydawane publikacje. Storna dostępna jest w j. polskim i angielskim.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002296

Language:

pol ; eng

KBN:

Technologia żywności ; Zootechnika

UKD:

63 Rolnictwo ; 636 Chów i hodowla zwierząt domowych

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:197344

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 9, 2022

In our library since:

Dec 11, 2012

Number of object content hits:

20

Number of object content views in HTML format

6

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/208618

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information