Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Journal of Food, Agriculture & Environment

Date:

2003-

Contributor:

Dris, Ramdane

Publisher:

WFL Publisher Ltd.

Place of publication/creation:

Helsinki

Access date:

2011.03.14

Abstract:

Badania żywności i rolnictwa stopniowo przekształcają się w interdyscyplinarne badania w zakresie zrównoważonej produkcji żywności, aby zaspokoić potrzeby coraz większej populacji ludzkiej. Postępująca w wielu krajach industrializacja powoduje wzrost zanieczyszczenia powietrza i wody, zanieczyszczenia gleby, a także podwyższony poziom globalnego ocieplenia i zubożenie warstwy ozonowej. Nieumiejętne użytkowanie gruntów i nadmierna eksploatacja zasobów naturalnych dla zwiększenia produkcji żywności i wydajności pozbawiają zrównoważonego środowiska. Te procesy są wyzwaniem dla naukowców, by opracować i przetestować bardziej odpowiednie technologie dla zrównoważonego rolnictwa. Journal of Food, Agriculture & Environment jest czasopismem, które obejmuje szeroki zakres tematów i podejście interdyscyplinarne do spraw rolnictwa, produkcji żywności i środowiska. Czasopismo publikuje (w wersji drukowanej oraz w wersji online) recenzowane artykuły zawierające oryginalne badnia, krytyczne opinie lub krótkie komunikaty na skrzyżowaniu tematyki żywności, rolnictwa i środowiska. Journal of Food, Agriculture & Environment daje doskonałą okazję do publikowania prac badawczych w krótkim okresie czasu. JFAE jest publikowany i drukowany w Finlandii.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001594

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:179676

ISSN:

1459-0255 ; 1459-0263

Object collections:

Last modified:

Oct 23, 2018

In our library since:

Oct 22, 2012

Number of object content hits:

39

Number of object content views in HTML format

15

All available object's versions:

https://www.jbc.bj.uj.edu.pl/publication/190522

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Journal of Food, Agriculture & Environment Oct 23, 2018
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information