Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "Polish Journal of Food and Nutrition Sciences został utworzony przez Komitet Nauk o Żywności oraz Komitet Żywienia Człowieka Polskiej Akademii Nauk, Polskie Stowarzyszenie Technologów Żywności i Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych. Czasopismo było publikowane od 1957 roku jako Roczniki Chemii i Technologii Żywności i Acta Alimentaria Polonica \(1957\/91\). Od 1992 roku, jest publikowane przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie jako kwartalnik. Artykuły publikowane są w j. angielskim. Przez prawie 60 lat, kwartalnik znacznie przyczynił się do rozwoju nauki o żywności w Polsce. WPolish Journal of Food and Nutrition Sciencespublikowane są oryginalne artykuły zawierające wyniki badań podstawowych i stosowanych, opinie i krótkie komunikaty. Teksty publikowane są w następujących sekcjach\: \- technologia żywności \(innowacyjna technologia żywności, wpływ przetwarzania żywności na jej skład i wartości odżywcze\) \- chemia spożywcza \(bioaktywne składniki żywności\) \- jakość żywności i funkcjonalność \(funkcjonalne właściwości żywności, fizyka żywności\) \- sekcja analityczna \(metody, jakość, przechowywanie i bezpieczeństwożywności\) \- badania żywieniowe \- aktualności. Na stronie WWW czasopisma dostępne są spisy treści i abstrakty artykułów oraz niektóre pełne teksty. Zamieszczono także ogóle informacje o czasopiśmie, dane kontaktowe redakcji oraz wskazówki dla autorów."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information